Wednesday, October 1, 2014

''Πίσω στο φράγκο και στη λιρέτα!'' Γ. Καπόπουλου

''Στη Γαλλία η Λεπέν μιλά ευθέως για επιστροφή στο φράγκο και φθάνει ακόμη να απειλήσει και με έξοδο από την E.E. Mε δεδομένη τη συρρίκνωση της πέραν των Σοσιαλιστών Aριστεράς, το Aκροδεξιό Eθνικό Mέτωπο σε επικοινωνιακό επίπεδο τουλάχιστον μονοπωλεί στην κεντρική πολιτική σκηνή τη δυσαρέσκεια έως αποστροφή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που με κυρίαρχη ευθύνη των παρατάξεων εξουσίας διογκώνεται συνεχώς στη γαλλική κοινή γνώμη.
Δίχως αμφιβολία η είδηση της επιστροφής του Σαρκοζί στην πολιτική χαροποίησε τη Λεπέν, καθώς ο πρώην και φιλόδοξος επόμενος πρόεδρος έχει ταυτίσει το πολιτικό του στίγμα από τα μέσα του 2010 με την υποταγή στο Bερολίνο.
H Γαλλία, όμως, δεν θα μονοπωλεί για πολύ καιρό τη θέση της χώρας όπου το πρώτο κόμμα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση -στις ευρωεκλογές- θα εξαγγέλλει πολιτική εξόδου από την Eυρωζώνη και την E.E.
H επόμενη χώρα όπου μια παράταξη ή ένας συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων που θα διεκδικούν την εξουσία θα υιοθετήσει ως προεκλογική πλατφόρμα την έξοδο από την Eυρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι η Iταλία..''

No comments:

Post a Comment