Thursday, October 9, 2014

οι εκλεκτικές συγγένειες και η ζωή με κάποιον που έχει ήδη φύγει

''Όταν η θεία Ερμώ κατάλαβε πως σύντομα επρόκειτο να χάσει και το υπόλοιπο του μυαλού της κατελήφθη από   βιασύνη μεγάλη. Και από κει που είχε αποσυρθει χρόνια και κωλυσιεργούσε πονηρά για το πότε θα ιδωθούμε, ξαφνικά δεν κρατιώτανε να βρεθούμε να …μας δώσει κάτι. Το κάτι ήταν το μονόπετρο που της είχε παραδώσει η γιαγιά μου επ’ευκαιρία του γάμου της το ’50.Το οικογενειακό κειμήλιο συνοδεύτηκε από το χρυσό ρολόι του παππού, το οποίο ελλείψει υιού παρεδώθη στον σύζυγο μου και αγαπημένο γαμπρό του θείου μου.
Με τη θεόβαρη αυτή χρυσή κατσαρόλα που λέει ακόμα την ώρα σωστά εστέφθη το συνοικέσιο συγγενείας που έστησα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αλλά με περισσή επιτυχία. Ένας άκληρος πατέρας βρήκε  το γιό που δεν είχε ποτέ  κι ένας ορφανός  ενήλικας  γεύτηκε στα στερνά ολίγη ξανά από πατέρα..''

2 comments:

  1. Υπέροχο, χρόνια είχα να διαβάσω τέτοιο κείμενο, και μάλιστα με αυτό το θέμα δεν έχω ξαναδιαβάσει ωραιότερο και συγκοινητικότερο. Με μία σλίδα είπε περισσότερα από τον Χάνεκε στην "Αγάπη". καλό κουράγιοα σε όλους μας.
    Μελίττα

    ReplyDelete
  2. Καλό κουράγια. Πράγματι το κείμενο της Ρ. ε'ιναι ένα μικρό αριστούργημα

    ReplyDelete