Friday, January 16, 2015

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''


«Οι Δον Κιχώτες πάνε ομπρός και βλέπουνε ώς την άκρη
του κονταριού που εκρέμασαν σημαία τους την Ιδέα»
Κ. Καρυωτάκης

Ολα τα σημάδια του νέου κύκλου αναταραχής έχουν εμφανιστεί μετά τις ευρωεκλογές. Και η κουβέντα γίνεται στο αν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα ή αν νέοι φόροι εξωτικοί ή δάνεια μουδιασμένα, μπορούν να εισπραχθούν μέχρι τη συμφωνία. Κι αυτά βέβαια έχουν ημερομηνία λήξης.
Γιατί όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, αυτοδύναμη ή όχι, θα βρεθεί μπροστά στα ίδια προβλήματα που βρέθηκε η Ελλάδα το 2012.
Και είναι τουλάχιστον αφελές να νομίζουν οι πολιτικοί ότι είναι σε θέση να επαναφέρουν το σύστημα σε ισορροπία μόνο και μόνο επειδή (φαντάζονται) κατέχουν την αλήθεια και το δίκιο είναι με το μέρος τους. Το πότε θα συμβεί αυτό, παίζεται. Και εξαρτάται από τα αποθέματα των τραπεζών και τα κρατικά ταμεία.  
Η άλλη εκδοχή, αν όλα πάνε στραβά, είναι να υπάρξει κάποια συναινετική διαδικασία εξόδου μας από το ευρώ. Η έξοδος θα πραγματοποιηθεί με δική μας πρωτοβουλία. Και ο λόγος είναι σχετικά απλός.
Οι συντάξεις και οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται μήνα τον μήνα για να μην ηχήσουν οι κατσαρόλες. Και κάποια στιγμή, αν τα μπαλώματα στερέψουν, η λύση θα μπορεί να δοθεί μόνο εκτός ευρώ. Θα παρακαλάμε λοιπόν να βγούμε, κι ας ορκίζονται οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ότι η «έξοδος» δεν συζητιέται. Για να κόψουμε νόμισμα.
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment