Friday, May 29, 2015

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΩΡΑ ΜΑΜΑΚΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΣΟΠΡΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΙΑΝΟ



«ΑΝΟΙΞΗ» στο Ιστορικό Κέντρο

Σοπράνο - Λώρα Μαμάκου

Πιάνο – Γιάννης Αερινιώτης



Ανοιχτή Υπαίθρια Συναυλία - Ιστορικό Άλσος Θησείου

19:00, Παρασκευή 5 Ιουνίου



========



Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Περίπατου», της σειράς εκδηλώσεων «Άνοιξη» στο Ιστορικό Κέντρο που διοργανώνει το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία και τον Σύλλογο Κατοίκων Θησείου, η σοπράνο Λώρα Μαμάκου με τη συνοδεία στο πιάνο του Γιάννη Αερινιώτη παρουσιάζει μια ανοιχτή υπαίθρια συναυλία στο Ιστορικό Άλσος Θησείου.



Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια που συνδέονται ή αναφέρονται στην Ελλάδα και την Αθήνα. Μερικές άριες είναι από όπερες βασισμένες, και εμπνευσμένες, από την Ελληνική Μυθολογία και την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ τα ελληνικά τραγούδια είναι όλα του 20ου Αιώνα.



Ως σύνολο αναδυκνείουν θετικά στοιχεία του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, στοιχεία με τα οποία ο μοναδικός χαρακτήρας του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. Πιο ειδικά αντιλαμβανόμαστε το βάθος και την ιστορία της προσφοράς του τόπου μας στην ποίηση, το λυρικό θέατρο, τη σύνθεση, το τραγούδι, και συνολικά τη μουσική.



========



Η Λώρα Μαμάκου (www.lauramamakos.com), κάτοικος Θησείου, γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α). Έχει εμφανιστεί σε όπερες και ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, την Αθήνα, και τη Μαδρίτη, ενώ είχε την τύχη να συνεργαστεί με καταξιωμένους και διακεκριμένους σκηνοθέτες, πιανίστες, και διευθυντές ορχήστρας.


Ο Γιάννης Αερινιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε δίπλωμα πιάνου απο το Εθνικό Ωδείο με πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Μόσχα και στην Βιέννη. Πλέον ασχολείται με την συνοδεία κλασσικού τραγουδιού. Υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Πασχάλη. Έχει συνεργαστεί με την Λυρική Σκηνή προετοιμάζοντας όπερες καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνοδεύοντας τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές

No comments:

Post a Comment