Wednesday, July 15, 2015

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές'' του Α.Τ. FORTUNE

Απαιτείται σήμερα ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και ένας Πρωθυπουργός που θα αποκαταστήσει την καταστροφική εικόνα αναξιοπιστίας, που ολοκληρώθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις.

Η υποψία στο Βερολίνο είναι διάχυτη. Από τα τέλη Μαρτίου πήρε σάρκα και οστά δημοσιότητας με άρθρο του Hans Werner Sinn. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου οικονομικών ερευνών (IFO) προχώρησε σε μια δημοσίευση που έμοιαζε με θεωρία συνωμοσίας.
Κατ’ αυτόν, τον υποστηρικτή της φιλικής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ – για το καλό της και το καλό της Ευρωζώνης – στην Ελλάδα εξελισσόταν μία συνομωσία. Το δίδυμο ΤσίπραςΒαρουφάκης εφάρμοζαν το παίγνιο «καλός μπάτσος-κακός μπάτσος» απέναντι στην Ευρώπη με στόχο την έξοδο από το Ευρώ με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα. Και τους χειρότερους για τους δανειστές. Ο συντηρητικός οικονομολόγος, με μεγάλο κύρος στην Γερμανική Κυβέρνηση, έγραψε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχοντας ως στόχο την πτώχευση και την έξοδο από το Ευρώ, εφάρμοζε το παίγνιό του με την δημιουργική ασάφεια ή με τα διαρκή και εναλλασσόμενα μηνύματα λύσης-μη λύσης. Στόχος, η απόκτηση όσο περισσοτέρων χρημάτων από την ΕΚΤ. Είτε μέσω του διατραπεζικού δανεισμού (Target 2) την πρώτη φάση, είτε με τον ELA. Με σκοπό την απόσυρση των χρημάτων από τους καταθέτες για την δημιουργία μαγιάς επιβίωσης της Ελλάδας της εκτός Ευρώ εποχής… Έδινε μάλιστα και ποσά. Ο Sinn υπολόγισε ότι τα δύο εργαλεία συνεισέφεραν 190 δις. στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 45 δις μπήκαν στα σεντούκια και τα 100 δις. μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Και βέβαια όλα αυτά τα δάνεια τα θεωρούσε χαμένα από χέρι. Με άλλα λόγια ισχυρίστηκε, ότι υπάρχει συνωμοσία από την «πρώτη φορά αριστερά», ανήθικη και σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ειδικότερα της Γερμανίας.

No comments:

Post a Comment