Wednesday, January 13, 2016

Τα μετέωρα βήματα Μητσοτάκη – Πιτσιόρλα Α. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ FORTUNE

''Η καθαρή εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. υπήρξε για μένα και για πολλούς ακόμη έκπληξη. Ο θαρραλέος και μετρημένα φιλελεύθερος λόγος του υπουργού , σε ένα κόμμα που έχει διαπρέψει στον κρατισμό, μου φαινόταν ως «ξένο σώμα» στη ΝΔ. Η συντηρητική παράταξη δεν μας είχε συνηθίσει σε ανοίγματα ιδεολογικά. Της έλλειπε η βούληση στο να κάνει τομές στην οικονομική πολιτική και να μας βγάλει από την θαλπωρή του μεγάλου κράτους και της επιβίωσης με δάνεια. Και όταν ήρθε η κρίση, ήρθαν και τα μνημόνια, που κάθε δανειζόμενος υποχρεούται να συνομολογήσει με τον δανειστή.
Η στάση της Ν.Δ. και των υπολοίπων κομμάτων ήταν απλοϊκή, για τις περικοπές που αναγκαστήκαμε να κάνουμε, ώστε να μειώσουμε τα ελλείμματα: «Φταίνε τα μνημόνια».
Κανείς δεν δέχτηκε, ούτε η αριστερά, να ψάξει την αιτία που οδήγησε την χώρα σε απώλεια έως και 30% του ΑΕΠ, και μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στην φτωχοποίηση. Και έτσι, κάθε μέτρο που υποχρεωνόντουσαν οι κυβερνήσεις να παίρνουν κατέληγε σε ένα ψυχόδραμα. Σε μια τραγωδία, όπου ο χορός καταριόταν τους Γερμανούς της Βέρμαχτ και τους Έλληνες «γερμνανοτσολιάδες». ‘Όμως κανέναν δεν βόλευε να σκύψει να μελετήσει την παρτιτούρα των προ μνημονίου λαθών-λέγε με ελλείμματα..''

No comments:

Post a Comment