Thursday, January 19, 2017

'' Οι παράγοντες που θα κρίνουν το μέλλον του Κυπριακού ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ FORTUNE


''Politics is often characterised by unexpected consequences, sensitivity to small changes, non-equilibrium dynamics, the emergence of patterns, and sudden changes in outcomes. These are all attributes of nonlinear processes.
Diana Richards

Το ότι σήμερα συζητάμε για λύση του Κυπριακού το οφείλουμε κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κυπριακή Δημοκρατία για το σχέδιο Ανάν ήταν ένα σημάδι προς την διεθνή κοινότητα, αρνητικό ως προς τις προθέσεις της Κύπρου για τον μετασχηματισμό της σε ομόσπονδο ενιαίο κράτος. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι είχαν το δίκιο με το μέρος τους όταν κατήγγειλαν το σχέδιο ως μη λειτουργικό και εκτός του λεγόμενου Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Παρά την αισιοδοξία και αποφασιστικότητα του διεθνούς παράγοντα και της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας, σήμερα η αυξημένη πολυπλοκότητα των διεθνών ισορροπιών καθιστά τη λύση δυσκολότερη. Για να καταλάβουμε θα ήταν χρήσιμο να καταγράψουμε, όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά, μερικούς από τους παράγοντες πολυπλοκότητας:

No comments:

Post a Comment