Saturday, March 25, 2017

η άνοιξη σημαίνει γαλλόφωνο σινεμά

Όπως το φθινόπωρο σημαίνει νύχτες πρεμιέρας, έτσι η άνοιξη σημαίνει γαλλόφωνο σινεμά. Η 18η έκδοση του αγαπημένου φεστιβάλ ξεκινά μεθαύριο σε Δαναό, Άστορ και Γαλλικό Ινστιτούτο, με 45 ταινίες σε 7 μέρες. Να πώς φανταζόμαστε την ιδανική φεστιβαλική εβδομάδα: 
 
Πέμπτη (23/3)
The Outsider: οικονομικό θρίλερ βασισμένο στην υπόθεση Κερβιέλ που κλόνισε τις αγορές και τη Société Générale στις αρχές της κρίσης. The Big Short α λα γαλλικά. (19.45, Άστορ)

Προβάλλεται επίσης: Σάββατο στις 22.00 (Γαλλ. Ινστ.).
Παρασκευή (24/3)
Η ενοχή των Αθώων: Πολύ δυνατή, πραγματική ιστορία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποψήφια για 4 βραβεία César. (19.45, Δαναός 1)
Σάββατο (25/3)
Η Λουίζ το χειμώνα: Μια γιαγιά ξεμένει στο καλοκαιρινό θέρετρο όταν χάνει το τελευταίο τρένο. Συγκινητικό, με υπέροχο animation. (16.30, Γαλλ. Ινστιτούτο)
Εναλλακτικά: η πρωτότυπη, καυστική κωμωδία Victoria (18.00, Δαναός 1)
Κυριακή (26/3)
Οι ομπρέλες του Χερβούργου: Πριν το La La Land, ήταν η κλασική ταινία του Ζακ Ντεμί — "καμία δεν με έχει συγκινήσει περισσότερο" είπε πρόσφατα ο Ντέιμιεν Τσαζέλ. (18.15, Γαλλ. Ινστιτούτο)
* Την ίδια μέρα ξαναπαίζεται και η ταινία έναρξης του φεστιβάλ, η βιογραφική Dalida, αλλά καλύτερα να περιμένεις την επίσημη αθηναϊκή πρεμιέρα της, 4 μέρες αργότερα.

No comments:

Post a Comment