Wednesday, August 16, 2017

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ «Αγαπητέ μου φίλε, Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη»

Ο ​​καλός φίλος Νίκος Ρολάνδης έστειλε στον Κύπριο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη, μια ανοικτή επιστολή με ημερομηνία 11 Μαΐου 2017, η οποία αναρτήθηκε στο site του. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα, θεώρησα σκόπιμο να μεταφέρω το περιεχόμενο της επιστολής αυτής στο αναγνωστικό κοινό της «ΚτΚ». Δυστυχώς, περιέχει πολλές δυσάρεστες αλήθειες που δεν θέλουμε να ακούμε.
Η επιστολή
«Αγαπητέ μου φίλε,
Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη,
Εκτιμώ πολύ τις προσπάθειες που έχεις καταβάλει μέχρι σήμερα για να βρεις λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσεις μέχρι τέλους αυτή την πορεία, που γίνεται όλο και πιο μοναχική, όσο μεγαλώνουν οι δυσχέρειες και οι ευθύνες.
Είμαι, αγαπητέ Νίκο, ο πιο παλιός στη ζωή, πρώην υπουργός Εξωτερικών, όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού (Κύπρου και Ελλάδας) – από το 1978..
''.Οι Κύπριοι, με λίγες εξαιρέσεις, δεν υπήρξαμε ούτε διορατικοί ούτε συνετοί στην ιστορία των τελευταίων 70 χρόνων. Συνήθως χάναμε περισσότερα από όσα κερδίζαμε. Καταλήξαμε σήμερα με μια πατρίδα, το 37% του εδάφους της οποίας ευρίσκεται για 43 χρόνια υπό τουρκική κατοχή, χωρίς να έχουν ποτέ καταδικάσει τα Ηνωμένα Εθνη την Τουρκία για την κατοχή αυτή. Χωρίς να έχει προστρέξει ποτέ κανείς σε αποτελεσματική βοήθειά μας. Ούτε η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο (εγγυητές), ούτε η Ευρώπη, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κανείς.''

No comments:

Post a Comment