Friday, August 18, 2017

''Ανούσια και ουσιαστικά''

Είναι εύκολο να λέμε πολλά λόγια, αλλά αν δεν αντιμετωπίσουμε σύντομα την ουσία, υποθηκεύουμε το μέλλον …
(Αναδημοσίευση του άρθρου της περασμένης εβδομάδας το οποίο κακοποίησε ο δαίμων της φωτοστοιχειοθεσίας).
Σημαία. Σε όλη την Ελλάδα η ελληνική σημαία κυματίζει σε πολλά σπίτια, καταστήματα ακόμη και σε δημόσια κτήρια σχισμένη και κουρελιασμένη (βλ. Χ.Ν. 21/10/2014). Ωστόσο, δημόσιο διάλογο κάνουμε για τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις και για το αν θα πρέπει να γίνεται έπαρση σημαίας κάθε πρωί στα σχολεία. Για τον πραγματικό σεβασμό στη σημαία ούτε λόγος!
Παλιά Πόλη. Μεγάλη κουβέντα με επιτροπές πρωτοβουλίας και αντεγκλήσεις, ακόμη και διαδηλώσεις για την αξιοποίηση ή μη των κτηρίων του Πολυτεχνείου στην Παλιά Πόλη. Ωστόσο, ποιος ασχολείται με τα προβλήματα πρόσβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης; Σκεφτείτε το ΕΚΑΒ που πρόσφατα αντιμετώπισε πρόβλημα με τραπεζοκαθίσματα, και την Πυροσβεστική, της οποίας οι προτάσεις παραμένουν … προτάσεις (βλ. Χ.Ν. 25/08/2015)!
Κυκλοφοριακό. Τα τροχαία βρίσκονται στην ημερησία διάταξη και απασχολούν όλα τα μέσα ενημέρωσης στα Χανιά. Ωστόσο, για το μεγαλύτερο καθημερινό πρόβλημα της πόλης, των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, το κυκλοφοριακό, φαίνεται πως τα όποια σχέδια αντιμετώπισης και οι προτάσεις π.χ. της Αστυνομίας (βλ. Χ.Ν. 21/2/2017) παραμένουν κλεισμένα σε κάποια συρτάρια.
Πολυτεχνείο. Η δημόσια αντιδικία μεταξύ της νυν και της παλαιάς διοίκησης του Πολυτεχνείου για τα κτήρια στο λόφο Καστελίου καλά κρατεί. Ωστόσο, κανείς δεν μιλάει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τα ξερόχορτα σε όλη την έκταση του Πολυτεχνείου στα Κουνουπιδιανά. Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο πυροπροστασίας ή σύστημα πυρόσβεσης αλλά από πρόσφατη επίσκεψή μου διαπίστωσα ότι όλη η έκταση του Πολυτεχνείου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

No comments:

Post a Comment