Tuesday, September 12, 2017

Ιωσήφ Σηφάκης «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ''ΤΑ ΝΕΑ''

''Χάρη σ' αυτόν, τα Airbus σήμερα πετούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι πρωτοποριακές εργασίες του εφαρμόζονται από τη Microsoft, την Intel και την Google. Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ο κορυφαίος, παγκοσμίως, έλληνας επιστήμονας της πληροφορικής. Τιμημένος με το περίφημο βραβείο Τούρινγκ, που θεωρείται το Νομπέλ της πληροφορικής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης και ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας για αυτόν τον τομέα που αλλάζει τις δυνατότητες του ανθρώπινου είδους.
Ζει 45 χρόνια στη Γαλλία, έρχεται τακτικά στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά εργάζεται σε όλο τον κόσμο. Εκεί όπου κυβερνήσεις, πανεπιστήμια και επιχειρηματίες τον καλούν για να τους δώσει τα φώτα του για το πώς να ανταποκριθούν σε ένα τεχνολογικό μέλλον με πολλές προκλήσεις. Μια από τις πρόσφατες εμπειρίες του δίνει αφορμή για συζήτηση.
«Βρισκόμουν στην Κίνα και συζητούσα με κινέζο μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος κάνει επενδύσεις στη Ρουμανία. Του λέω "έλα να επενδύσεις στην Ελλάδα". Μου απαντά: "Ξέρεις τι λένε οι σύμβουλοί μου; Οτι η Ελλάδα δεν είναι χώρα για επενδύσεις". Και μου εξηγεί και έχει δίκιο. Οταν για να στήσεις μια επιχείρηση χρειάζεται τόσα χαρτιά, τόσες διαδικασίες κλπ.»...''

No comments:

Post a Comment