Thursday, October 12, 2017

''Ο άνθρωπος που έγινε καπνός'' των M. Sjöwall (1935-) / P. Wahlöö (1926-1975).Εκδόσεις Γράμματα-1997 Κριτική παρουσίαση Α.Γκόλτσος




'“Μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις πιο αξιοσημείωτες συγγραφικές συνεργασίες, στην ιστορία των εκδόσεων. Ένα ζευγάρι, ένας άντρας και μία γυναίκα, κάθονται να γράψουν, κάθε βράδυ. Το δείπνο έχει τελειώσει, τα παιδιά είναι στο κρεβάτι. Εκείνη, δεν έχει γράψει, ποτέ. Εκείνος, έχει εκδώσει, αλλά ποτέ κάτι παρεμφερές. Ατέλειωτα χειρόγραφα, ακόμα και μέχρι αργά τη νύχτα. Ο καθένας τους, από ένα κεφάλαιο. Το επόμενο βράδυ, ανταλλάσσουν κεφάλαια και τα δακτυλογραφούν, κάνοντας και την Επιμέλεια καθώς προχωρούν. Δεν ανταλλάσσουν άποψη, τουλάχιστον όχι σχετικά με τις λέξεις. Μοιάζει να προχωρούν κανονικά[1].


[1] https://www.theguardian.com/books/2009/nov/22/crime-thriller-maj-sjowall-sweden. Το άρθρο παρέχει άφθονη και ενδιαφέρουσα ενημέρωση, σχετικά με την ιδιωτική ζωή του ζευγαριού, καθώς και για την Μ. Σγιεβάλ, μετά τον θάνατο του Π. Βαλέε∙ όπως και για τον τρόπο συνεργασίας που είχαν υιοθετήσει.


Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment