Saturday, March 3, 2018

Λεοπόλδο Λόπες: «Το καθεστώς Μαδούρο είναι χειρότερο και από δικτατορία» Βραβείο Ζαχάρωφ

'
«Η Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο δεν είναι δικτατορία. Μακάρι να ήταν. Οι δικτατορίες έχουν κάποιους κανόνες. Η Βενεζουέλα είναι μια τυραννία του αισχίστου λαϊκισμού και μαζί ένα εγκληματικό κράτος. Μπορείτε να τη συγκρίνετε με την Κολομβία. Σκάνδαλα. Διαφθορά. Εμπόριο ναρκωτικών. Το 60% της κοκαΐνης που φθάνει στην Ευρώπη έρχεται από τη Βενεζουέλα. Θα προσθέσω, επίσης, ότι το καθεστώς Μαδούρο μετατρέπει τη χώρα μου σε μια δεύτερη Κούβα».
Οι παραπάνω φράσεις, βαριές όπως το σφυρί στο σίδερο και διάφανες σαν κρύσταλλο, ανήκουν στον Βενεζουελάνο Λεοπόλδο Λόπες (πρόσωπο όχι τυχαίο, όπως θα δείτε παρακάτω). Επίτηδες τις προέταξα για να τον συστήσω με τα δικά του λόγια, πριν παραθέσω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και τη συνέντευξη που μου παραχώρησε.
Λεοπόλδο Λόπες. Είναι ο πατέρας του πολύ δημοφιλούς ηγέτη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, του 47 ετών ιδρυτή και προέδρου του κόμματος «Λαϊκή Βούληση» («Voluntad Popular»), ο οποίος από πέρσι το καλοκαίρι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Καράκας, αφού πριν πέρασε σχεδόν τέσσερα χρόνια στη φυλακή· πατέρας και γιoς, όπως συνηθίζεται στη Λατινική Αμερική, έχουν εκτός από το επίθετο και το ίδιο όνομα.
Λεοπόλδο Λόπες. Τον συνάντησα στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (14.12.2017)\

No comments:

Post a Comment